Loading...

Afati i skadimit të turshive

Me kalimin kohës shija e turshive ndryshon, por edhe ulet vlera ushqyese dhe sasia e vitaminave.

Mënyra më e mirë për ruajtjen e artikujve është ngrirja, mirëpo këtë shpesh nuk e bëjmë në mënyrë të përshtatshme.

Çdo lloj turshie, por edhe shumica e turshive të preferuara, kanë afatin e skadimit.

Pas një muaji, në turshi përmbajtja e vitaminave përgjysmohet, dhe pas tre deri katër muajsh mbeten sasi të parëndësishme.

Shisja nuk ndryshon, por më nuk përmban vlera ushqyese, theksojnë nutricionistët.

Mënyra më e mirë për ruajtjen të turshive për kohë më të gjatë është ngrirja.

Mirëpo, as kjo tek ne nuk bëhet në mënyrë të përshtatshme, sepse me rastin e ngrirjes në kushtet shtëpiake krijohen kristale ujore, të cilat shkatërrojnë vitaminat dhe praktikisht prishin përbërësit më të mirë.

Për t’i ruajtur vitaminat në sasinë sa më të madhe, artikujt patjetër duhet shumë shpejt që të vendosen në temperaturën sa më të ulët në frigorifer të ngrirjes së thellë.

Çdo gjë që është e mundur para pas kësaj duhet të pastrohen, përkatësisht të “kalohen” nëpër ujë të vluar, por jo edhe t’i fërgoni, siç praktikohet me bishtajat.

Loading...

Receta të ngjajshme...