Loading...

Byrek i zbraztё

Përbërësit:

2 decilitra ujë,
3-4 lugё margarinë,
kripë,
500 gr petë për pite.

Hapat

Vihen 2 decilitra ujё tё vlojnё me margarinё dhe kripё.

Dy petё spёrkaten me kёtё pёrzierje dhe tё dyja vendosen nё fund tё njё tave tё rrumbullakёt.

Rreshti i ardhshёm ёshtё nga tre shtresa petash tё rrudhura dhe tё spёrkatura me njё pёrzierje tё ujit dhe margarinёs.

Nё tё njejtёn mёnyrё veprohet derisa materiali tё mbarohet, rreshti i fundit ёshtё peta qё e mbulon byrekun.

Furra nxehet nё temperaturё 250 gradё celsius dhe piqet 10 minuta, pastaj ulet furra nё temperaturё 200 gradё celsius dhe piqet pёr 30 minuta.

Nё fund tё pjekjёs, byreku kthehet nё anёn tjetёr dhe futet nё furrё tё piqet edhe pak.

Loading...

Receta të ngjajshme...